Om AMU

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser, og de udbydes inden for en række forskellige fagområder. AMU kurser er særligt en mulighed, der henvender sig til ufaglærte og faglærte, som ønsker kompetencegivende videreuddannelser. Der gives nemlig et uddannelsesbevis for hvert gennemført AMU kursus, og flere giver merit til efteruddannelserne.

Der er sket et boom i udbydere af AMU kurser, som efterhånden retter sig mod alle brancher. Efter- og videreuddannelse er derfor en reel mulighed for alle, der vil kompetenceudvikle for at følge med kravene til medarbejdernes viden og kunnen.

AMU udvalg

AMU kurser er tilrettelagt som kortere uddannelsesforløb, der kan tages enten som fuldtidsstudie eller på deltid, så det kan passes ind i forhold til arbejdstimerne. Man kan finde et AMU kursus inden for stort set alle genrer – fra kommunikation og kreativ ledelse til teknik og transport. AMU mulighederne er mange, og med det stigende krav til medarbejderkompetencer på danske arbejdspladser, kan man kun forvente yderligere stigninger i udvalget af AMU kurser.

Deltagelse på et AMU kursus behøver ikke være en bekostelig affære, da der ofte er muligheder for tilskud. VEU (voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse) kan søges, hvis man opfylder de gældende betingelser for tilskud til uddannelse.

Er du ledig?
Nogle AMU kurser passer rigtigt godt til ledige der ønsker at opkvalificere sig, ved bl.a. at benytte statens tilbud om 6 ugers gratis kursus til ledige. Dette kan du læse mere om her: